Generic selectors
Sadece birebir eşleşmeler
Başlıkta ara
İçerikte ara
Yazılarda ara
Sayfalarda ara

Çolışman’daki Tölös’ların Bilmeceleri

Bu içeriği paylaş
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email

Soru 1 : Kulakta sarı bir tay var?

Cevap : Küpe!

Soru 2 : Beyaz kısrağın gölgesi büyüktür?

Cevap : Tahıl çukuru!

Soru 3 : Evin içinde bir sıra peynir dizilmiş?

Cevap : İnsan dişleri!

Soru 4 : Girerken sallanır, çıkarken sallanır?

Cevap : Kapı!

Soru 5 : Baban ellerini arkasında kavuşturmuş?

Cevap : Otağın karkasındaki delikler!

Soru 6 : Eğri kayın ağacı kar tutmaz?

Cevap : İneğin boynuzu!

Soru 7 : Babamın altın yemek kabını taş ocağın ön köşesine gömdüm?

Cevap : Zambak soğanı!

Soru 8 : İnde mavi bir kurt yatar?

Cevap : Filinta kurşunu!

Soru 9 : Uzun kemendi sararken?

Cevap : Yol!

Soru 10 : Yan yatan koyun semirir?

Cevap : Kül!

Soru 11 : Dağlara giderken, geri döndün?

Cevap : Kam (Şaman) şeytana gidip döndü!

Soru 12 : Kara rahvan yükünü atar?

Cevap : Göçen obalar!

Soru 13 : Dağ sırtınım tepesinde kar var?

Cevap : Keçenin süsü!

Soru 14 : Bin koyun kuyuya düştü ve telef oldu?

Cevap : Kazandaki kırma!

Soru 15 : Gökte bir iğne sallanır?

Cevap : Devenin kuyruğu!

Soru 16 : Benim yaptığım tek, göğün yaptığı çifte denktir?

Cevap : At zinciri!

Soru 17 : Başının bir orasında bir burasındadır. arkasında tek ayağı vardır?

Cevap : Atın yüğeni ve kuskunu!

Soru 18 : Bastığım yer yüzük, oturduğum yer çukurdur?

Cevap : Atın üzengisi ve semeri!

Soru 19 : Buzun üstüne buğday serpilmiş?

Cevap : Gökteki yıldızlar

Kaynakça
Makale yazarı :
Radloff Dr. Wilhelm
Bibliyografya :
Kaynak :

Türklerin Kökleri Dilleri ve Halk Edebiyatı, Ekav Yayınları, 1. Baskı, Ankara – 1999, s. 262

Bu makale, yazının sonuna doğru “Kaynakça” ismiyle yer alan kısımda belirtilen yerden alınmıştır. Türkçe Tarih, toplumda farkındalık ve tarih bilinci oluşturmak amacıyla, tarih ve dil ile ilgili bilimsel araştırmaları derleyerek, herkesin kolayca olaşabilmesi için çalışmaktadır. Eğer bu makalenin yazarı veya sahibiyseniz ve kaldırılmasını istiyorsanız, lütfen bizimle iletişime geçin; içeriğinizi derhal kaldıracağız. Anlayışınız ve işbirliğiniz için önceden teşekkür ederiz.

Bu içeriği paylaş
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Takip et
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Benzer içerikler

Milli namusumuz!

Ben ve benim gibi birçok vatandaşlar, kardeşler, milletin asıl vatanı, ümitsiz felâkete düştüğü zaman görevli

Uygurca 44. Ders

Qiriq tötinçi (44-) Ders – Tetilge Çiqiş Nurgül bilen Sidiq tetil hekkide parañlişidu. 1 —

Türkçe Tarih'e hoşgeldiniz

Hesabınıza giriş yapın

Daha Fazla Oku