0

Atatürk, seyahat ederken yol güzergahında bulunanları rahatsız etmemek için genellikle gece yolculuğunu tercih ederdi. 1922 yılından sonra Kocaeli’den toplam 48 kere gelip geçen Atatürk’e, cenaze töreni dahil olmak üzere sadece 7 kere karşılama töreni yapıldı.

Cevdet Yakup Baykal anlatıyor:


“İzmit onun her gelişinde en bahtiyar günlerini yaşardı. Ata’yı Derince’de bekliyoruz. Kalamış vapuru bir ışık nuru halinde rıhtıma yanaşıyor. En önde o var. Çevik bir hareketle ilerliyor. Yapılan tezahüratlara mukabele ediyor. “Bu halk, bu sevgili halk, gece yarıları böyle rahatsız oluyor” diye üzülüyor.

Ümit Doğan
1984 yılında Kırıkkale’de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Kırıkkale’de tamamladı. 2013 yılında İşletme alanında lisans eğitimini tamamladı. Uzun süredir İstiklal Harbi tarihi konusunda araştırmalar yapan genç tarih araştırmacısı, anılan zaman kesitinin üzerinde çok durulmayan/araştırılmayan yönlerini derinlemesine nüfuz etmek çabası ile ön plana çıkmıştır. Ümit Doğan’ın bu anlayışla yaptığı yayınlanan ilk çalışması “Mustafa Kemal’in Muhafızı Topal Osman” başlığını taşımaktadır. Yazar, ikinci kitabında ise, yine çok az bilimsel araştırmaya konu olan “Papa Eftim ve Türk Ortodoks Kilisesi” ile ilgili bilinmeyen bir süreci aydınlatmıştır. Çok sayıda yayınlanmış makalesi de bulunan evli ve bir çocuk babasıdır.”

Sarmatların Özellikleri

Önceki yazı

Türk Milliyetçiliği fikrinin aktüalitesi

Sonraki yazı

Bu yazılar da ilginizi çekebilir

Yorumlar

Bir yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Daha fazla yazı Atatürk Dönemi